Kamp ELSENBORN 2008

 

Op donderdag 30 januari 08 zijn wij met een beperkt aantal personen vertrokken met drie Mil Vtg, de Unimog, Jeep en een Ford Transit.

Bij aankomst te Elsenborn hebben we een logementblok moeten overnemen want de grote blok was nog niet beschikbaar. Het temperatuurverschil was wel goed te voelen, dus een vest aan doen. Gestart met de Logistieke en administratieve werken.

 

Op vrijdag was er een felle wind en stilletjes aan begon het te sneeuwen. Glad en koud. Na overname van de blok hebben we de lokalen ingericht en het voorzien Mat af gaan halen, we werden door het Kamp ELSENBORN bevoorraad voor diverse zaken. De maaltijden werden in de militaire keuken genomen.

 

De zaterdag was het wit gesneeuwd, ongeveer 5 cm. De wegen werden zo goed als mogelijk sneeuwvrij gemaakt MAAR zonder te strooien.

De kadetten werden afgehaald met een gehuurde bus aan het station te Eupen, aankomst in het Kamp rond 1315 u. start van de installatie, per ploeg (kleur, maar zonder de meisjes) was er een kamer voorzien, dus 4 ŗ 5 Man in een kamer van 6 pers. In de loop van de namiddag werden de testen van de KO's en KOO's afgenomen, drill in de kou brrrrrr. De eerste avond is een kleine dropping voorzien en rond 2330 U is iedereen binnen, de vochtige kledij kan in een droogzaal opgehangen worden.

 

De zondagmorgen ontbijt in de Kamp Mess en klaarmaken van een lunchpakket. In de loop van de voormiddag een kaartleesoefening op AZIMUT en klaarmaken voor de bivak. Vertrek naar bivak (in de sneeuw) rond 14.30 U, bij aankomst tent opzetten en klaarmaken voor het avondmaal. Gezien de kou is er beslist dat er in een grote hangar kan geslapen worden. Iedereen was vroeg in hun slaapzak want de vermoeidheid slaat toe.

 

íS Morgens rond 06.00 U opstaan, alles afbreken en het terrein opkuisen, nadien terug naar het kamp om te ontbijten op 09.00 U. tot de middag opkuisen en materiaal binnengeven. Om 13.30 U een info sessie van Defensie het langlauf kon niet doorgaan wegen het gebrek (gesmolten) aan sneeuw.

 

Dinsdag een dropping en het overschrijden van het meer van BUTCHENBACH met dinghy.

 

Op woensdag hebben wij versterking van de Para Cdo om de nodige oefeningen te doen.

 

De donderdag, haha, een verrassing, paintball, iedereen kan deelnemen aan een georganiseerd spel, weinigen hebben het overleefd, de papieren balletjes vlogen iedereen rond hun oren, het was plezant. In de namiddag hebben we de VTT van het kamp en het hindernis parcours mogen gebruiken, iedereen overleeft het. Tijdens het kamp heeft onze Medic het redelijk moeilijk(denken we toch)  gehad zodat we zelf banken en een wachtzaal hebben moeten installeren, er waren er wel die een abonnement hadden, 2 ŗ 3 maal per dag. Alhoewel de pijn ís avonds (als ze vrij waren) wel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel minder was.

 

Vrijdag, opkuis en opruim. Kort na de middag werden de trofeeŽn uitgedeeld en na een laatste vlagparade naar huis.

 

Hopelijk naar een volgende ELSENBORN met nog meer variatie.

 

Nog een speciale Dank voor het personeel van het Kamp, niets was voor hen teveel en op iedere vraag kregen wij een positief antwoord en de nodige steun

 

Josť BUTAYE

Kamp ELSENBORN

 

 

.